Arhiserv

Lun - Vin 8.00 - 16.00

Sâmbătă, Duminică ÎNCHIS

Str. Mircea cel Bătrân nr 119

Ploiești, PRAHOVA

0757.329.670

Apel Taxabil Normal

0757.329.670

Apel Taxabil Normal

Servicii de arhivare fizica

Servicii ArhiServ

Documentele vechi, nu sunt numai documente!

Documentele vechi reprezinta memoria vie a trecutului nostru, fie ca ne referim la trecutul familiei noastre, al comunitatii sau la istoria unei natiuni. Documentele vechi, reprezinta o mostenire sacra si permanenta a unei natiuni.

Cunostintele specifice, procesele si actiunile concentrate in scopul eliminarii efectelor trecerii timpului asupra documentelor, pastrarii si conservarii documentelor pe tot parcursul perioadelor legale agreate, defineste Arhivarea fizica a documentelor.

Factorii care duc la degradarea documentelor sunt in majoritatea cazurilor aceeasi: umiditatea, temperatura, lumina, compozitia chimica a hartiei, bacteriile si ciupercile.

Din acest motiv, documentele vechi nu trebuie depozitate intr-un pod sau subsol, locuri in care conditiile obisnuite pot produce pagube.

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat.

In Romania, activitatea de arhivare, depozitare si conservare a documentelor este reglementata prin Legea Arhivelor Nationale, Nr. 16 din 2 aprilie 1996, precum si prin norme si coduri de buna practica aferente, care in acest site sunt expuse la sectiunea Legislatie.

In procesul de arhivare a documentelor, pentru protejarea acestora, se aplica intotdeauna “regula reversibilitatii”, ceea ce inseamna ca orice actiune asupra documentului trebuie sa fie reversibila.

In acest context, trebuie sa tineti cont, ca procesul de laminare al documentelor, desi aparent le protejeaza, este un proces ireversibil.